خط ویژه تماس با اتاق سرور
«اتاق سرور دات کام» پایگاه تخصصی طراحی و اجرای شبکه و زیرساخت مرکز داده ها


اخبار تخصصی فناوری اطلاعات و شبکه

ما گلچین اخبار فناوری اطلاعات ایران و جهان را در اختیار شما قرار میدهیم

ایالات متحده سریع ترین ابر رایانه دنیا را میسازد.

80a3ed18-49a8-4c43-b865-d8e66a7ccfc5
سال ۲۰۱۳ بود که ایالات متحده عنوان نخستین قدرت ابرمحاسباتی را به چین واگذار کرد. ابررایانه چین که تایهولایت نام دارد، ۵ بار سریع‌تر از بزرگ‌ترین ابررایانه‌ی ایالات متحده به نام تایتان است. اخیرا وزارت انرژی آمریکا روی نسل جدیدی از ابررایانه‌ها کار می‌کند که قرار است ۵۰ بار سریع‌تر از تایتان باشد. وزارت انرژی آمریکا سرمایه‌ای برابر با ۲۵۸ میلیون دلار برای این پروژه اختصاص داده است و این قرارداد با شش شرکت بزرگ از جمله: ای‌ام‌دی، کری، اچ‌پی، آی‌بی‌ام، اینتل و انویدیا بسته شده است. این شرکت‌ها نیز جمعا مبلغ ۱۷۲ میلیون دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری خواهند کرد.
تکنولوژی‌های استفاده‌شده برای ساخت این ابررایانه پیشرفته متفاوت هستند. طبق گفته‌ی اچ‌پی، در فاز اول پروژه، این شرکت‌ها فناوری‌های مورد نیاز برای ساخت این ابررایانه را توسعه می‌دهند. برای ساخت این ابررایانه معماری جدیدی طراحی خواهد شد که داده‌ها را در حجم عظیمی از رم‌های فوق سریع نگه‌داری می‌کند و همچنین امکان دسترسی به‌طور هم‌زمان به همه‌ی این اطلاعات امکان‌پذیر خواهد بود. این دریای عظیم داده درواقع پل ارتباطی بین پردازنده‌هایی خواهد بود که روی این داده‌ها پردازش انجام می‌دهند. شرکت اچ‌پی در ماه گذشته برای اولین بار نمونه‌ی اولیه‌ی این تکنولوژی را معرفی کرد.
این طراحی حافظه‌محور از فلسفه‌ی IBM پیروی می‌کند که می‌گوید: «محاسبات با کارایی بالا از مدل کاملا پردازش‌محور به سمت داده‌محور سوق پیدا خواهد کرد. توانایی مدیریت، آموزش، مرتب‌سازی و تجزیه و تحلیل داده‌ها در جایی که قرار دارند و هنگامی که در سیستم جاری هستند، برای فهم این حجم از داده‌ ضروری است.»
انویدیا قرار است پردازنده‌های گرافیکی قوی‌تری (نسلی جدید‌تر از پردازنده‌های فعلی که با نام ولتا (Volta) در ابررایانه‌های وزارت انرژی آمریکا استفاده‌ می‌شود) برای برنامه‌هایی که نیاز به هوش مصنوعی دارند طراحی و تولید کند.
علاوه بر سخت‌افزار تولیدی، وزارت انرژی آمریکا از این شرکت‌ها درخواست کرده است نرم‌افزار قدرتمندی بنویسند که توانایی اجرای این حجم عظیم اطلاعات را داشته باشد و از این ابررایانه به‌خوبی بهره ببرد.
توانایی‌های این ابررایانه
تصور توانایی کامپیوتری که دارای کارایی برابر ۱۰۰۰ پتافلاپس در ثانیه باشد کار ساده‌ای نیست. برای این‌که توانایی این حجم از توان محاسباتی را بهتر درک کنید نمونه‌هایی از کاربرد‌های این ابررایانه که در سندی ۳۰ صفحه‌ای توسط وزارت انرژی آمریکا اعلام شده است ذکر می‌کنیم:
شبیه‌سازی اثرات زمین‌لرزه‌ها
پیش‌بینی میزان مؤثر بودن روش‌های مختلف بهبود سرطان
طراحی نیروگاه‌های همجوشی هسته‌ای
مدل کردن و شبیه‌سازی نیروگاه‌های بزرگ بادی
پیش‌بینی و شبیه‌سازی اثرات تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین
یکی از هدف‌های تیم طراحی این ابررایانه افزایش کارایی آن بدون افزایش مصرف انرژی است. ولی در صورت موفقیت، وزارت انرژی آمریکا همچنان بهای سرسام‌آوری برای تأمین انرژی این ابررایانه باید پرداخت کند؛ چون در بهترین حالت مصرف انرژی این ابررایانه برابر ۲۰ مگاوات است که این مقدار انرژی برابر با انرژی مصرفی ۲۰ هزار خانه در آمریکا است.
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره)
آسیب‌پذیری پروتکل CredSSP و اختلال در ریموت دسکتاپ

مطالب مرتبط

 

نظرات

بدون نظر
عضو سایت هستید ؟ وارد شوید
مهمان
پنج شنبه, 18 آوریل 2024
شماره تماس اتاق سرور دات کام
اتاق سرور چیست؟  اتاق سرور یا مرکز داده اصلی ترین بخش یک شبکه ساخت یافته در سازمانها میباشد .نیاز به مدیریت متمرکز منابع، کاهش هزینه های نگهداری، مقابله موثر با تهدیدات امنیتی و حصول اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات بصورت 24 ساعته، طراحی یک دیتاسنتر یا اتاق سرور مناسب با ویژگیهای مورد نیاز را اجتناب ناپذیر نموده است. اتاق سرور خود را به ما بسپارید
شما می توانید با استفاده از لینک زیر فرم درخواست خدمات را پر و ارسال بفرمائید .

ثبت آنلاین درخواست و سفارش

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
گوگل پلاس آپارات اینستاگرام کانال اتاق سرور در تلگرام فیس بوک